Kesämiitin tunnelmia Kirjaisista 1-3.7.2016

4.7.2016

Päärakennus on vuodelta 1922 ja siellä oli ruokailut.
Päärakennus on vuodelta 1922 ja siellä oli ruokailut.
Knippan
Knippan
Villa Diana
Villa Diana
Puusauna ja kylpytynnyri käytössä
Puusauna ja kylpytynnyri käytössä
Perjantai-iltaa terassilla
Perjantai-iltaa terassilla
Perjantai-iltaa terassilla
Perjantai-iltaa terassilla
Rannalta
Rannalta
Rannalta
Rannalta
Rantaravintolasta
Rantaravintolasta
Rantaravintolasta
Rantaravintolasta
Lauantaina terassilla
Lauantaina terassilla
Ihastunut perhonen
Ihastunut perhonen

Rakkausrunojen kesämiitillä on jo yli kymmenen vuoden perinne ja tällä kertaa koko viikonlopun mittainen miitti pidettiin Kirjaisten kurssikeskuksessa Nauvon lähistöllä.

Majoitukseen meille oli varattu kaksi suurta mökkiä, Knippan ja Villa Diana, ja päärakennuksessa tarjottiin aamupalat ja ruuat.

Ensimmäiset ehtivät paikalle jo hyvissä ajoin perjantaina, välttääkseen lauttaruuhkat, ja yllätykseksemme pääsimme mökkeihimmekin jo heti yhden aikaan. Ruokailuun mennessä loputkin perjantaina tulleet ehtivät paikalle ja iltaa jatkettiin Knippanin terassilla istuen. Puheen sorina ja tölkkien sihahtelut täyttivät illan, kun vanhojen tuttujen kanssa vaihdettiin kuulumisia ja tutustuttiin muutamiin uusiin tulokkaisiin. Puusauna lämpeni kahdeksaan mennessä ja osa kävi myös siellä. Runoja intouduttiin kirjoittamaan pikkutunneille saakka jonkun aina antaessa aiheen, otsikon tai muutaman sanan, joista useimmat sitten kirjoittivat.

Lauantaina aamiaisella jokainen kävi omaan tahtiinsa ja sen jälkeen tutustuttiin hieman laajemmin saareen, osa luontopolulla, osa rannan kaupan, ravintolan ja vierasvenesataman suunnilla. Muutama miittiläinen saapui paikalle myös vasta lauantaina, samoin saimme muutaman päiväkävijän tervehtimään meitä, pari jopa ihan yllätyksenä. Ja mukava yllätys se olikin :) Yhdistyksen kevätkokous pidettiin kahden aikaan ja loistavan päivällisen jälkeen iltaa jatkettiinkin taas yhdessä terassilla istuen. Puusaunan lisäksi kylpypalju oli koko illan käytössämme ja etenkin miehet sitä myös käyttivät. Runoja kirjoitettiin taaskin monia, nyt muutamia myös kuvien herättämistä ajatuksista. Molempina iltoina grillailtiin terassin hiiligrillillä makkaraa.

Sunnuntaina aamiaisen jälkeen alettiin keräillä tavaroita ja osa lähtikin aika pian viimeisten nauttiessa lämmöstä ja seurasta viime hetkiin eli lähes kahteentoista saakka.

Tälläkin kertaa miitti täytti kaikki sille asetetut odotukset – mukavaa, leppoisaa seuraa, paljon puhetta, naurua ja runoja, hyvää ruokaa, kauniit maisemat ja muutenkin mukavat puitteet, ja ilmakin helli taas kerran, lämpöä riitti juuri sopivasti. Mukana oli yhteensä 15 miittiläistä ja 4 henkilöä kävi lisäksi lauantaina päiväseltään - Neito68, Erppa, Haaveilija60, Kauris+avec, ninotska, Mimosa, Anjuska+avec, Pattarella, Grobbelaar, Aquarius, Heinikoivu, Tulukset+avec, Mystis, JiiÅå, Waeltaja+avec.

Miittiin voivat osallistua ihan kaikki sivustolaiset aveceineen, ja jokainen toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi! Liity siis mukaan ensi kerralla :)  

 

Teksti ja kuvat: Neito68/Raija Tuominen