Rakkausrunot.fi-sivuston uudistus

31.8.2016

Uuden sivusto profiilikuvan malli
Uuden sivusto profiilikuvan malli

Tähän päivitetään kaikki sivustouudistusta koskevat tiedotteet.

25.9.2016

Suosikit ja sähköposti-ilmoitukset 

Oikean laidan Toiminnot-valikkoa on muutettu. Omat runosuosikit on muutettu muotoon Omat suosikit, ja linkistä aukeaa nyt alasivu, jolle on listattu erikseen omat runosuosikkisi ja omat suosikkirunoilijasi, eli vain sinulle itsellesi näkyvät tiedot.

Sähköposti-ilmoitus uusista kommenteista tulee nyt vain, jos joku muu on kommentoinut runoasi. Omista vastauskommenteista ei enää saa sähköposti-ilmoitusta.

 

Runosivustolle etsitään uusia ylläpitäjiä

Kiinnostaisiko sinua vapaaehtoistoiminta sivuston ylläpidossa? Tehtäviin kuuluu

 • tarkistaa uusien rekisteröityneiden tiedot ja pyytää niihin tarvittaessa korjauksia
 • vastata käyttäjien viesteihin ja auttaa ja neuvoa heitä sivuston käyttöön ja sääntöihin liittyvissä asioissa
 • toisinaan tarkistaa runojen sääntöjenmukaisuuksia, ja palauttaa tarvittaessa arkistoituja runoja

Vastuuviikko osuu kullekin ylläpitolaiselle noin kerran kuukaudessa. Oman vastuuviikon aikana sivustolla tulisi käydä vähintään kerran päivässä. Oman viikon ulkopuolisina aikoina sivustolla tulisi käydä ainakin viikoittain.  

Edellytykset ylläpidossa toimimiselle ovat seuraavat:

 • yhdistyksen jäsenyys
 • hyvin toimiva nettiyhteys
 • uudenaikainen, päivitetty tietokone
 • sivuston sääntöjen ja toimintojen kohtuullisen hyvä tuntemus (lisäapua ja   neuvoja saa tietysti etenkin aloitusvaiheessa)
 • suvaitsevainen ja ennakkoluuloton luonne
 • tarpeeksi aikaa ja halua vapaaehtoistyöhön, josta ei makseta mitään korvauksia

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostitse runoilijayhdistys@rakkausrunot.fi

 

8.9.2016

Runoilijaäänestys on taas avattu

Sivuston oikean laidan valikosta Toiminnot–otsikon alta löydät kohdan Runoilijaäänestys. Klikkaamalla Runoilijaäänestys-sanaa aukeaa sivu, jonka yläreunassa on kohta ” Äänestä kuukauden runoilijaa...”, ja jota klikkaamalla aukeaa sivu ehdokkaista. Voit äänestää valitsemaasi ehdokasta laittamalla valintatäpän ehdokkaan nimen kohdalle ja painamalla sen jälkeen sanaa ”Äänestä”. Jokainen voi äänestää vain kerran, ja äänestääksesi sinun tulee olla kirjautuneena sivustolle. 

Runoilijaäänestyssivulla on lista kaikista aiemmista kuukauden runoilijoista sekä viimeisimmän kuukauden runoilijan uusin runo. 

Sivustolaiset valitevat itse ehdokkaat äänestykseen. Tämä tapahtuu menemällä ehdotettavan runoilijan profiiliin ja valitsemalla "Ehdota äänestykseen". Mikäli käyttäjän profiilissa ei ole ko. painiketta, hän on itse estänyt asettamisensa ehdolle. 10 eniten ääniä saanutta ovat automaattisesti ehdolla seuraavaksi kuukauden runoilijaksi.

 

31.8.2016

Sivustolla tullaan tekemään tarkastus runojen käyttäjäkohtaisten maksimimäärien osalta.

Kaikilta niiltä käyttäjiltä, joilla ei ole ollut 30.6.2016 mennessä voimassa sivusto- tai jäsenmaksua, poistetaan kokonaan kaikki yli 10 kappalemäärän yli menevät runot alkaen vanhimmasta runosta.

Julkaistuista runoista siis uusimmat 10 jäävät esille, muut siirretään arkistoon, ja koko arkisto tyhjennetään. Tämä tapahtuu 30.9.2016. Tämä koskee siis kaikkia niitä käyttäjiä, jotka eivät ole koskaan maksaneet maksua uudella sivustolla.

Vuosimaksun tai jäsenmaksun maksamalla varmistat, että sinulla on jatkossakin tallennustilaa enemmän kuin 10 runon verran. Lisätietoja eri paketeista löydät täältä.

HUOM Tämä koskee myös niitä käyttäjiä, jotka eivät ole vielä aktivoineet tunnustaan uudella sivustolla.

Muistathan myös, että sivuston ylläpitäjä ei ole vastuussa sivuilla julkaistujen runojen ja muiden teosten tallentamisesta tai varmuuskopioinnista, vaan tämä on jokaisen runoilijan tehtävä itse.

 

8.8.2016

YKSITYISVIESTEIHIN, KOMMENTTEIHIN JA HAKUTOIMINTOON LIITTYVIÄ UUDISTUKSIA

Runoilijat, jotka ovat Rakkausrunot ry:n jäseniä tai maksaneet korotetun sivustomaksun, saavat nyt halutessaan sähköpostitse ilmoituksen, kun johonkin runoilijan teokseen on tullut uusia kommentteja, tai kun runoilija on saanut uuden yksityisviestin. Ilmoitustoiminnon voi ottaa käyttöön oman profiilin ”Muokkaa”-välilehden kohdasta ”Sähköposti-ilmoitus”. Viestit lähetetään omassa profiilissa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen – se kannattaakin pitää ajan tasalla mm. tätä toimintoa ajatellen.

Yksityisviestilaatikkoon on tullut ”Poista kaikki” –toiminto. Runoilijat voivat nyt poistaa joko kaikki saapuneet tai lähetetyt viestit yhdellä klikkauksella.  

Valikon ”Runot”-kohdasta aukeavalla haulla voi nyt etsiä teoksia myös teoksen alkukirjaimen/ensimmäisen merkin mukaan.

 

20.7.2016

KAIKKIEN OMIEN RUNON LATAAMINEN WORD-TIEDOSTOIKSI

Rakkausrunot ry:n jäsenille sekä korotetun sivustomaksun maksaneille on lisätty omaan profiiliin uusi toiminto "Lataa kaikki runot Word-dokumentteina". Tällä "Omat työkalut" -kohdasta löytyvällä toiminnolla runot saa vaikkapa tulostettua tai varmuuskopioitua. Huomaathan että lataaminen saattaa kestää kauan, ja runot latautuvat yksittäisiin word-tiedostoihin, jotka pakataan ZIP-muotoon.

HUOM! Runoilijat ovat edelleen itse vastuussa omien tekstiensä varmuuskopioinnista sivuston sääntöjen mukaisesti. 

 

29.6.2016

OMA SYDÄNMERKKI MYÖS SIVUSTOMAKSULAISILLE JA RUNON LATAAMINEN WORD-TIEDOSTOON 

Yhdistys on todella iloinen siitä, että paitsi yhdistyksen jäsenet myös muut käyttäjät osallistuvat runosivuston ylläpitokuluihin maksamalla jäsenmaksun tai sivustomaksun. Yhdistyksen jäsenillä on perinteisesti ollut punasydän oman nimimerkkinsä vieressä niin profiilissa kuin paikallaolijalistalla jne. Punasydämellä halutaan viestiä kirjoittajan kuulumisesta yhdistykseen ja osallistumisesta ylläpitokuluihin. Uuden sivuston myötä saimme uusia käyttäjäryhmiä, jolloin tuli ajankohtaiseksi päivittää sydänikonien käyttötapaa. Yhdistyksen jäsenillä ikonina on edelleen tuttuun tapaan kokopunainen sydän, mutta lisäsimme nyt myös sivustomaksun maksaneille käyttäjille oman erilaisen sydänikoninsa merkiksi osallistumisesta ylläpitokuluihin. Siinä punaisena näkyvät vain sydämen ääriviivat erotuksena jäsenten kokopunaisesta sydämestä.

Rakkausrunot ry:n jäsenille sekä korotetun sivustomaksun maksaneille on lisätty kuhunkin runoon uusi toiminto "Lataa Word-tiedostona". Tällä toiminnolla runon saa vaikkapa tulostettua tai varmuuskopioitua. Toimintoa kehitetään edelleen, ja pyrimme saamaan sen myös massapäivitykseen, jolloin Word-tiedostoon voisi ladata kerralla useampia runoja.

 

23.6.2016

10 UUSINTA RUNOA 

Runosivuston aloitusnäkymään on tehty paljon toivottu muutos kohtaan "Uusimpia runoja". Nyt etusivulla listataan 10 julkaisujärjestyksessä uusimman runon sijasta 10 uusinta runoa eri runoilijoilta. Näin kultakin runoilijalta näytetä uusimpien runojen listalla ainoastaan 1 runo.

 

6.6.2016

EMOJIT SEKÄ VÄRI- JA FONTTIVALIKOIMA 

Emojit toimivat pikaviesteissä

Sivuston editoreihin on lisätty muutamia uusia fonttivaihtoehtoja. Samoin runojen ja profiilien editorien värivalikoimaa on lisätty heillä, joille värit maksuperusteisesti kuuluvat. 

 

28.5.2016

LEISKAT, PUNASYDÄMET RUNOT-LISTALLA, PROFIILISIVUJEN URL:T

Oman runoarkiston leiskan korjaus – tekstin rivitys ja taulukon solut asettuvat nyt oikein.

Profiilisivujen leiskan korjaus, sivut näyttävät nyt samalta sekä kirjautuneille että kirjautumattomille.

Runot-sivulla listan kaikilla sivuilla näkyy nyt punasydämet niillä, keiden profiiliin ne kuuluvat.  

Profiilisivujen url-linkit on korjattu siten, että ne eivät enää viittaa käyttäjän uusimpaan runoon vaan nimenomaan profiiliin.

 

18.5.2016

KOMMENTTI-ILMOTUKSET, TAUSTAKUVA JA RSS-SYÖTE  

Kun joku vastaa kirjoittamaasi kommenttiin, niin nyt siitä saa ilmoituksen yksityisviestitse.  

Rakkausrunot ry:n jäsenille ja korotetun vuosimaksun maksaneille sivustolaisille kuuluva ominaisuus profiilin taustakuva pysyy paikallaan sivua scrollatessa, eikä siis enää liiku scrollauksen mukaisesti. 

Rakkausrunot ry:n jäsenille ja korotetun vuosimaksun maksaneille sivustolaisille kuuluva ominaisuus RSS-syöte on nyt toiminnassa. Syötteen voi tilata valitsemastaan runoilijasta klikkaamalla "Käyttäjän runot RSS-syötteenä" ko. runoilijan profiilissa. Internet Explorerin, Firefoxin, Safarin ja Operan käyttäjät saavat toiminnon käyttöön suoraan painiketta klikkaamalla. Chromen käyttäjien tulee ladata lisäosa syötteen vastaanottamiseksi. Edge-selain ei tue tätä toimintoa.   

 

11.5.2016

10 RUNON PÄIVÄRAJA PALAUTETTU 

Runosivuston päivitystyöt etenevät. Vanhalla sivustolla käytössä ollut kymmenen runon maksimijulkaisumäärä per nimimerkki per päivä on saatu nyt käyttöön myös uudella sivustolla.

 

16.4.2016

SIVUSTON UUDISTUSTYÖT ETENEVÄT

Olemme löytäneet uuden yhteistyökumppanin runosivuston korjaukseen ja jatkokehitykseen. Sopimus alkaa 1.5.2016, ja siihen liittyen sivusto on 19.4.2016 alkaen klo 10 joitain tunteja pois käytöstä sopimukseen liittyvän palvelinsiirron vuoksi. Toivomme edelleen pitkämielisyyttä kaikilta käyttäjiltämme.

Sivustolla saattaa esiintyä käyttökatkoksia tai hidastelua korjaustöiden loppuun viemisen ajan. Lyhyistä katkoksista emme ilmoita erikseen, ja suuremmista tiedotamme sivuston Facebook-sivulla sekä mahdollisuuksien mukaan etukäteen myös runosivustolla.

 

1.4.2016

TIEDOTE RAKKAUSRUNOT.FI -SIVUSTON KÄYTTÄJILLE  

Kesällä 2015 aloitettu runosivuston uudistus ei ole edennyt toivotulla tavalla.

Sivuston rakentanut ja sitä ylläpitävä taho ei ole onnistunut tuottamaan toimivaa sivustoa sen enempää sovittuun toimitusajankohtaan kuin tähän hetkeen mennessäkään.

Hallitus ja ylläpito on tehnyt todella mittavan työn koittaessaan selvittää ongelmia yhdessä palveluntarjoajan kanssa ja palvella mahdollisimman hyvin käyttäjiä. Hallituksesta ja ylläpidosta riippumattomista syistä tilanteeseen ei kuitenkaan ole odotettavissa parannusta nykyisen palveluntarjoajan toimesta. Ko. yritys on mennyt konkurssiin, eikä jatka enää sivuston korjaus- tai rakennustyötä osin konkurssin takia ja osin siksi, että osaaminen ei yksinkertaisesti riitä. Näin ollen mikään yksittäinen vika tai puute ei tule korjaantumaan lähiaikoina.

Hallitus etsii nyt uutta palveluntarjoajaa, jolla olisi kykyä korjata sivusto tai rakentaa kokonaan uusi. Koska sivustoa ylläpitävä taho on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tulot koostuvat yksinomaan jäsen- ja sivustomaksuista, työstä ei ole mahdollista maksaa kovinkaan suurta summaa sen enempää osa- kuin kertasuorituksenakaan. Todella viallisen sivuston korjaaminen ei myöskään varmasti ole kaikista houkuttelevin tehtävä. Teemme koko ajan töitä ratkaistaksemme tilanteen niin, että sivuston toimintaa voidaan jatkaa. Etsimme jatkuvasti tapoja ja tahoja, joiden avulla voisimme saada sivuston toiminnan jatkumaan.

Mikäli joku sivustolaisista tai heidän kontakteistaan on Drupal CMS -osaaja, ja haluaa ottaa vastaan haasteen, niin otamme mieluusti edullisia tarjouksia vastaan osoitteeseen runoilijayhdistys@rakkausrunot.fi Myös muulle alustalle kokonaan uudelleen rakennettavaa sivustoa koskevia edullisia tarjouksia vastaanotetaan ko. osoitteessa.

Emme missään tapauksessa aliarvioi käyttäjien tuskaantumista emmekä ole välinpitämättömiä asian suhteen. Toivomme siis käyttäjiltä edelleen pitkämielisyyttä ja ymmärrystä asian suhteen.

 

PALVELINONGELMIA 

26.3.2016

Runosivustolla on ollut tänään jo joitakin tunteja palvelinongelma. Asia on tiedossamme, ja odotamme korjaavia toimenpiteitä palveluntarjoajalta. Iloista pääsiäistä kaikesta huolimatta - otetaan vaikka perinteinen kynä ja paperi käteen odotusajaksi, ja runoillaan manuaalisesti. 

 

16.11.2015

WELHON SÄHKÖPOSTIOSOITTEET 

Jos olet rekisteröitynyt runosivustolle Welhon sähköpostiosoitetta käyttäen, niin on mahdollista, että et saa runosivuston lähettämää aktivointiviestiä. Ilmeisesti Welhon sähköpostipalvelin estää ainakin tällä hetkellä asiakkailleen rakkausrunot.fi-osoitteista saapuvat viestit. Mikäli käytit jotain toista sähköpostiosoitetta, etkä saa aktivointiviestiä, tarkista ettei viesti ole joutunut roskapostikansioosi.    

 

16.11.2015

YKSITYISVIESTIT-TOIMINTO KUNNOSSA

Yksityisviestit ovat jälleen toiminnassa. Pieni päivitys tulee vielä jossain vaiheessa aiheuttamaan lyhyen katkoksen viestitoiminnossa, mutta nyt viestit toimivat taas normaalisti

 

15.11.2015

YKSITYISVIESTIT-TOIMINTO EI KÄYTÖSSÄ

Runosivuston pikaviestitoiminto on pois käytöstä. Katkoksen syytä selvitellään, ja toivomme että viestit saadaan taas pian toimintaan. Tiedotamme asiasta sekä Facebookissa että yhdistyksen kotisivuilla

 

15.10.2015

SÄÄNTÖJEN TARKENNUS 

Runosivuston sääntöihin on tehty pieniä tarkennuksia kommentointiin liittyen. Säännöt löydät tämän uutisen alareunasta sekä runosivustolta.  

 

10.10.2015

MUUTOKSIA AKTIVOINTIIN JA ASUINPAIKKATIETOIHIN

Vanhalla sivustolla käytössä olleen nimimerkin aktivointi uudelle sivustolle tullaan tekemään tästä lähtien manuaalisesti, ja aktivointipyynnön saa lähetettyä yhdistykselle sivuston oikeasta yläreunastaLÄHETÄ AKTIVOINTIPYYNTÖ TÄSTÄ!” – kohdasta. Klikkaa lausetta avataksesi lomakkeen. Täytä vaaditut tiedot, ja ja klikkaa lomakkeen alareunassa olevaa ”lähetä”-painiketta. Pyrimme vastaamaan pyyntöihin viimeistään kahden päivän sisällä.

Omassa profiilissa olevaan asuinpaikka-kohtaan jokaisen kuuluu laittaa oikea, olemassa oleva paikkakunta. Tiedoksi ei riitä mikään ylemmän tason tieto kuten lääni tai universumi. Käyttäjien pyynnöstä muutimme sivuston sääntöjä, ja asuinpaikkatiedon voi nyt myös halutessaan piilottaa, jolloin se ei näy muille käyttäjille. Muutoksesta johtuen kaikkien käyttäjien asuinpaikka piilotettiin, ja sen saa muutettua julkiseksi oman profiilin ”muokkaa”- kohdassa. Mikäli muutat mitä tahansa profiilitietojasi, muista aina tallentaa muutokset sivun alaosan tallenna-painikkeella.

 

30.9.2015

SÄÄNTÖJEN TARKENNUS 

Runosivuston sääntöihin on tehty pieniä tarkennuksia julkaistavan kuvamateriaalin tekijänoikeuksiin liittyen. Säännöt löydät tämän uutisen alareunasta sekä runosivustolta.  

 

22.9.2015

SIVUSTON KYSYMYS- JA VASTAUSPALSTA 

Uudelle runosivustolle on koottu yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia sivuston toimintoihin liittyen. Kysymykset ja vastaukset -osiosta löydät vinkkejä liittyen mm. salasanaan, tekstin ja kuvien tallentamiseen, profiilinäkymään, kommentteihin, maksullisiin toimintoihin sekä selaimiin ja näyttöihin/laitteisiin. Osio löytyy sivuston oikeasta ylälaidasta kysymysmerkin kohdalta hakuruudun oikealta puolelta. 

 

6.9.2015

HUOLTOKATKO SIVUSTOLLA 

Palvelimella suoritetaan tänään keskiviikkona 9.9. huoltotyö, joka aiheutta katkoksen verkkosivun toiminnassa. Ajankohta tarkentuu myöhemmin tänään. Katkoksen arvioitu kesto on muutama tunti. 

 

6.9.2015

SÄÄNTÖJEN TARKENNUS 

Runosivuston sääntöihin on tehty pieniä tarkennuksia. Säännöt löydät tämän uutisen alareunasta sekä runosivustolta.   

 

3.9.2015

PROFIILIN JA RUNOJEN EDITORIT  

Runosivuston käyttäjäprofiilien ja runojen editorit vastaavat nyt alkuhankaluuksien jälkeen kunkin yksittäisen profiilin oikeuksia, ja profiilien sisällöt muuttuvat pikku hiljaa sääntöjen mukaisiksi.

Osa ilmais- ja 5€-profiilin valinneista on ehtinyt hyödyntämään profiilinsa vapaan tekstin editorista virheellisesti löytyneitä kalliimman käyttäjäprofiilin muotoilutyökaluja (värillinen teksti, kuva ja linkki). Profiilien muuttamiseksi sääntöjen mukaisiksi nämä käyttäjien jo tekemät muotoilut tulevat poistumaan profiileista. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? 

- Teksti, joka on muotoiltu värilliseksi kalliimman käyttäjäprofiilin työkaluilla, muuttuu mustaksi.

- Kuvat ja linkit poistuvat tekstikentästä. 

 

28.8.2015

WINDOWS 10 -SELAIMEN HAASTEET  

Onko laitteessasi uusi Windows 10 –käyttöjärjestelmä? Siinä oleva Edge-selain aiheuttaa ongelmia osassa runosivuston toiminnoista (esim. kuvan lisääminen runoon, kirjoituseditorin aikakatkaisu).  

Suosittelemme ainakin toistaiseksi käyttämään runosivustoa muilla internetselaimilla kuten Internet Explorerilla, Chromella, Safarilla, Firefoxilla tai Operalla. 

 

25.8.2015

UUDEN SIVUSTON VIESTIT JA SÄÄNTÖJEN NOUDATTAMINEN

Uudella sivustolla löydätte pikaviestit kohdasta "Yksitysviestit". Jos olette saaneet uuden viestin, niin yksitysviestit-sanan perässä on suluissa uusien viestien määrä. Jokainen pystyy poistamaan sekä saamansa että lähettämänsä viestin itse ja ne poistuvat silloin vain omasta postista, ei toisen käyttäjän postista, kuten vanhalla sivustolla. Viestin saa poistettua silloin, kun viesti on avattu lukemista varten. Viestin alareunassa "vastaa"- sanan vieressä on "poista"- sana, josta se onnistuu.

Toivottavasti käytte kaikki lukemassa viestejänne, koska sekä sivuston ylläpito että yhdistys voi lähettää tärkeitäkin viestejä käyttäjille sitä kautta.

Tällä hetkellä monikin on saanut viestin siitä, että on ylittänyt sivuston sääntöjen mukaisen runorajansa (rajat löydät myös tästä), koska sivuston keskeneräisyys on joillekin siihen antanut mahdollisuuden. Siitä huolimatta, että se olisi mahdollista, se ei kuitenkaan ole hyväksyttävää ja toivomme, ettette työllistä ylläpitoa tuollaisen asian takia, vaan muutatte itse runomääränne sallituksi.

Sivustolle rekisteröityminen edellyttää myös tiettyjen tietojen antamista ja se on myös ilmoitettu, sekä aktivointia tehdessä että uutta nimimerkkiä luodessa. Toivoisimme, ettei niidenkään suhteen ylläpidon tarvitse huomautella käyttäjiä asiasta yksitellen, vaan jokainen täyttäisi kohdat asiallisesti ilman erillistä pyyntöä.

Ja lopuksi positiivisempiakin asioita :)

Ilahduttaavaa on ollut se, että vaikka osalla on ollut hieman vaikeuksiakin sivustolle pääsemisen suhteen, silti iso joukko runoilijoita on jo sinne löytänyt ja päässyt :)

 

22.8.2015

Tietoja uudelta sivustolta

JOS OLETTE JO KERRAN PÄÄSSET SIVUSTOLLE, mutta uudestaan ette pääse, niin tilatkaa uusi salasana, se todennäköisesti auttaa (minulla auttaa aina). Jos ei, niin laittakaa viestiä mikko@kuke.fi

Ja te, jotka ette ole päässeet vielä kertaakaan, mutta olette aktivoinnin jo tehneet/koittaneet tehdä, niin lähettäkää viestiä sähköpostiin runoilijayhdistys@rakkausrunot.fi, niin teitä autetaan pääsemään sisään. Sivuston kirjautumisen/salasanojen kanssa on osalla ihmeellisiä ongelmia, joita koitetaan kyllä koko ajan selvittää.

Jos profiilissanne näette "koodi-sotkua", niin saatte sen pois menemällä Oman profiilin muokkaukseen (eli Oman profiilin vieressä on kohta "muokkaa") ja siellä siihen vapaan tekstikentän laatikkoon. Tuon sotkun päällä painakaa hiiren oikeanpuolesta nappia, niin tulee esiin vaihtoehto "poista taulukko". Se pitää tehdä pari kertaa ja sotkun otsikon voi ihan vain pyyhkiä pois.

 

21.8.2015

Rakkausrunot.fi- sivusto on taas auki ja nopeampana kuin aiemmin. Vielä ei palvelinasiaa ole ihan kokonaan saatu kuntoon, mutta sivustoa voi taas käyttää.

 

20.8.2015

Ei kai kukaan kuvitellut ja olettanut, että täysin uusittu ja tyhjästä rakennettu sivusto toimisi saman tien kuin unelma?!?!

Olemme 6 kuukautta nyt rakentaneet sivustoa yhdessä Toinen Keksi Oy:n kanssa ja vaikka sekä he, että pieni joukko meitä on testannut ja testannut sivustoa tuhansia tunteja, ei millään pysty testaamaan kaikkea ja jokaisen lähes 10 000 nimimerkin näkökulmasta. Siksi virheitä yhä löytyy ja myös jopa tulee uusia, kun käyttäjiä yhtäkkiä onkin paljon. Ja se oli etukäteen tiedossakin, että kaikkien toimintojen toimivuus, sivuston palvelimen nopeus ja toimivuus ja moni muukin asia selviää vasta silloin, kun meitä on sivustolla suurempi joukko sitä käyttämässä.

Tällä hetkellä silti suurin vika on se, että sivusto ei ole auki ollenkaan. Palvelimen tuottajan tuottajalta löydettiin vika, jonka takia sivusto joudutaan siirtämään toisen paikkaan. Siirto yritetään saada tehtyä tämän vuorokauden aikana.

Niin tänään, kuin seuraavien päivien ja ehkä viikkojenkin aikana toivomme kaikilta kärsivällisyyttä ja ymmärrystä tilanteen suhteen. Ja yhteisvoimin tulemme vielä saamaan sivustosta entistä paremman :)

 

19.8.2015

Uusi sivusto on avattu käyttäjille tänään, 19.8.2015 ja aika monet pääsivät jo sivustoon tutustumaankin. Palaute uudesta sivustosta, sen ulkonäöstä ja toiminnoista, on ollut pääosin positiivista, mikä on ollut mukava asia.

Kunhan sivuston alkuongelmista päästään eroon, niin sivustosta on varmasti paljon iloa meille kaikille!

 

12.8.2015

Uudistettu Rakkausrunot.fi- sivusto aukeaa käyttäjille keskiviikkona 19.8.2015. Sivusto ei ole vielä kokonaan valmis, osa uusista ominaisuuksista puuttuu vielä, mutta tärkeimmät jo löytyvät, ja keskeneräisistä asioista tiedoitetaan uuden sivuston etusivulla Ajankohtaisia-kohdassa.

Nykyiselle Rakkausrunot.fi- sivustolle ei kannata tallentaa uusia runoja tai muuta sisältöä 17-18.8.2015 välisenä aikana, koska tuona aikana lisätty sisältö ei ehkä siirry uudelle sivustolle.

Kaikki vanhat profiilit ja runot siirtyvät uudelle sivustolle (uudella sivustolla voi olla myös runoja, jotka vanhalta sivustolta olette jo poistaneet, koska siirtoja on tehty jo pidemmän aikaa), ja myös kommentit pääosin siirtyvät, vain pieni osa (n. 2%) voi jäädä siirtymättä. Jokaiselta käyttäjältä esillä on 10 uusinta runoa, joka on ilmaiskäyttäjien runomäärän raja, riippumatta siitä ovatko ne vanhalla sivustolla julkisia vai arkistossa (siirron yhteydessä ei pystytä tekemään eroa sen välillä, miten runojen julkisuus on vanhalla sivustolla) ja muut runot ovat arkistossa.

Toimenpiteet uudelle sivustolle siirryttäessä:

 • TÄRKEÄÄ! Kun vanhan sivuston käyttäjä menee ensimmäistä kertaa uudelle sivustolle: sivuston oikeassa yläreunassa (normaalin kirjautumiskohdan yläpuolella) on aktivointilinkki ( ”Uudistuneen sivuston myötä vanhalla sivustolla käytössä ollut käyttäjätunnus pitää aktivoida käyttöön TÄSTÄ”), jolla vanhan tunnuksen saa aktivoitua uudelle sivustolle. Samalla häntä pyydetään täydentämään käyttäjätietonsa. Tiedot, joita ei ennen ole pyydetty, eivät ole julkisia, eivätkä ne tule sivustolle näkyviin. Omaa profiilia muokkaamalla voi myös muuttaa joidenkin tietojen näkyvyyttä.
 • Kirjautumisen jälkeen käyttäjällä on mahdollisuus hankkia maksullisia lisäominaisuuksia, joista löydät lisätietoja täältä. Valitut ominaisuudet maksetaan verkkopankkitoiminnolla.

Tärkeitä muistettavia:

 • Käyttäjän suorittamat maksut (sivuston vuosimaksut ja yhdistyksen jäsenmaksu) koskevat vain sitä nimimerkkiä, jolla maksut on maksettu. Maksettuja etuuksia ei voi siirtää toiselle nimimerkille, eikä niitä palauteta, vaikka nimimerkki poistuisi tai poistettaisiin.
 • Ylläpito ei enää poista käyttäjien pyynnöstä heidän profiilejaan eikä muokkaa niitä, vaan käyttäjät voivat itse poistaa profiilinsa ja muuttaa tietojaan, pois lukien nimimerkin, jota ei voi muuttaa. Nimimerkkejä ei myöskään enää vaihdeta ylläpidonkaan toimesta. Mikäli käyttäjä haluaa uuden nimimerkin, hänen tulee itse luoda sellainen.
 • Käyttäjillä saa uudella sivustolla olla useampia nimimerkkejä, mutta samaa runoa tai muuta teosta ei saa olla julki kuin yhdellä nimimerkillä.
 • Jäsenyyden tai vuosimaksujen loputtua esiin jää vain 10 runoa, ja muut runot ja teokset siirtyvät arkistoon, josta ne poistuvat 3 kuukauden jälkeen, jos nimimerkki ei ole uusinut jäsenyyttä tai vuosimaksua.

Uskomme, että uusi sivusto uusineen ominaisuuksineen tulee ilahduttamaan meitä kaikkia!

 

19.6.2015

Juhannustervehdys uudelta sivustolta!

Uudelta sivustolta pieni maistiainen näin Juhannuksen kunniaksi, vaikkei sivusto olekaan ihan vielä käyttövalmiina. Samalla muistutan taas kerran kaikkia, että jokainen on itse vastuussa runojensa ja muiden teostensa kopioinnista ja säilytyksestä. Rakkausrunot ry tai rakkausrunot.fi-sivusto ei ole vastuussa, jos jotkin teoksenne eivät siirry uudelle sivustolle tai ne muusta syystä katoavat sivustoilta. Tästä on syytä muistuttaa etenkin siksi, että yksi syy sivuston valmistumisen pitkittymiseen on ollut ongelmat kaikkien teosten siirtämisessä ja yhä osa on siirtymättä, eikä syytä tiedetä, mutta vikaa yritetään selvittää.

Ja kuvaan liittyen: Profiilissani on ominaisuuksia, jotka saa käyttöön vain jäsenmaksulla tai korotetulla sivuston vuosimaksulla, kuten esim. taustakuva (auringonlasku, tausta ei siis muuten ole tuon värinen) ja värien käyttö vapaassa tekstikentässä. Profiilikuvan saa liitettyä jo 5 € vuosimaksullakin.

Hyvää Juhannusta kaikille : )

 

26.5.2015

Uuden sivuston tekeminen on osoittautunut sen rakentajille hieman haasteellisemmaksi, kuin mitä he odottivat. Toivomme sivuston valmistuvan kesän aikana, mutta varmaksi sitä emme voi luvata.

Tarkka aika ilmoitetaan heti, kun sivuston rakentaja sen pystyy antamaan.

 

6.4.2015

Rakkausrunot ry:n ylläpitämän runosivuston uudistus alkaa olla loppusuoralla. Tarkka aika tullaan ilmoittamaan käyttäjille heti sen varmistuttua.

 

Kaikkien käyttäjien kaikki runot ja muut teokset sekä profiilitiedot siirretään uudelle sivustolle.  Runoista tullaan jättämään näkyville 10 uusinta tekstiä. Tämä on maksuttoman käytön raja. Loput teoksista menevät kunkin käyttäjän henkilökohtaiseen arkistoon.   

Mikäli käyttäjä haluaa saada jäsen- tai käyttöetuja, kuten suuremman esillä olevien runojen määrän, hänen tulee maksaa joko sivuston vuosimaksu (kaksi eri vaihtoehtoa) tai Rakkausrunot ry:n vuosittainen jäsenmaksu. Maksu suoritetaan uuden sivuston verkkopankkkitoiminnolla, ja sen tuomat edut ovat käytettävissä tasan vuoden maksupäivästä lukien.  

Mikäli joku jäsenistä on jo maksanut vuoden 2015 jäsenmaksun, tieto päivitetään sivustolle manuaalisesti. Edut ovat voimassa tasan vuoden maksupäivästä lukien. 

Uuden sivuston säännöt löydät täältä. Sääntöihin kannattaa tutustua etukäteen. 

Sivuston osoite on jatkossakin www.rakkausrunot.fi 

 

Mikä muuttuu? 

- Sivusto saa uuden ilmeen.

- Sivuston toiminnot ajantasaistetaan. Mukaan tulee erilaisia uusia toimintoja, joista osa on sidoksissa Rakkausrunot ry:n jäsenyyteen ja osa käyttömaksuihin. Katso täältä kaikki uuden sivun toiminnot per maksuryhmä.     

- Rakkausrunot.fi -sähköpostiosoitteet poistuvat yhdistyksen jäsenten käytöstä sivustouudistuksen yhteydessä. 

- Rakkausrunot ry:n jäsenyys ei ole enää sidottu kalenterivuoteen.

 

Mitä toimenpiteitä muutos vaatii käyttäjiltä? 

- Omissa tiedoissa oleva sähköpostiosoite tulee päivittää 12.4.2015 mennessä.  

- Pikaviestejä ei tulla siirtämään uudelle sivustolle. Mikäli käyttäjä haluaa säilyttää joitain viestejä, hänen tule tallentaa ne omalle tietokoneelleen esim. tekstitiedostoksi tai kuvaksi 12.4.2015 mennessä.