Nuoren sydämellä 2013

PROJEKTIN TAUSTA JA TAVOITTEET

Vuosi 2013 oli yhdistyksemme 10 -vuotisjuhlavuosi, jonka keskiöön oli nostettu nuoret runoilijat.

Haluamme toimia vastuullisesti ja antaa oman panoksemme nuorten syrjäytymistä ehkäisevään työhön.

Kirjalle pyrittiin hankkimaan valtakunnallista näkyvyyttä, jotta sen sanoma tavoittaa mahdollisimman monia. Pyrimme tuomaan tutuksi myös toimintaamme; runosivustoa, jossa on myös ilmainen kanava omien runojen julkaisuun ja samalla mahdollisuus löytää vertaistukea kirjoittamisharrastuksen parista.

 

 

NUOREN SYDÄMELLÄ 2013 -RUNOKIRJA

 

Nuoren sydämellä 2013 -projektin tavoitteena oli kannustaa nuoria kirjoittamaan ja tiedostamaan runouden tarjoamat mahdollisuudet itsensä ja tunteidensa ilmaisussa. Kutsuimme 12-18 -vuotiaat nuoret kirjoittamaan runoja siitä, millaista on olla nuori vuonna 2013. Runojen keräysaika oli maaliskuu 2013. Vastaanotetuista runoista koostettiin runokirja Nuoren sydämellä 2013, joka julkaistiin Helsingin Taiteiden yössä Kiasman aukiolla torstaina 22.8.2013 klo 18.30.

Kirjan julkaisutilaisuudessa olivat vieraina poliitikko ja Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan puheenjohtaja Johanna Sumuvuori sekä Tukikummit -säätiön edustaja Anna Seppänen. Kirjan tuotot vuodelta 2013 lahjoitettiin Tukikummit-säätiölle.

Runossa on voimaa, ja se voi olla vahva vaikuttamisen väline. Nyt julkaistu runokirja edustaa sitä, mitä nuoret ajattelevat elämästä ja yhteiskunnasta vuonna 2013.

 

Nuoren sydämellä 2013 -runokirja. Saatavilla verkkokaupoista.